UDSTILLING I BREDGADE, 7.-30. JUNI 2023

KLASSIK har siden 1991 været kendt som en førende forhandler af nordiske snedkermester-møbler, men løfter nu sløret for sin store samling af danske kurvemøbler fra 1920-1970, som er nøje kurateret gennem de sidste tre årtier! Find blandt andet mesterværker af Arne Jacobsen, Kay Fisker, Tove Kindt-Larsen og R. Wengler, som har fået nye klæder fra den ikoniske franske tekstilvirksomhed Pierre Frey.
Læs mere

DANISH RATTAN CRAFTS ⏤ Interview med Birgit Lyngbye

Dansk møbelkunst har vundet anerkendelse verden over for sin unikke tilgang, der er kendetegnet ved enkelhed, funktionalitet og overlegent håndværk. Fletmøbler er et område af dansk designhistorie, der for nylig har oplevet en stigende efterspørgsel. Birgit Lyngbye Pedersen, anerkendt forfatter og ekspert i dansk møbelkunst og designhistorie, har for nylig udgivet bogen 'Fletværk - Historien om de danske kurvemøbler 1830-2020', og i forbindelse med vores store udstilling i Bredgade med danske kurvemøbler har vi fået fornøjelsen af at kaste lys over de danske kurvemøblers historie med et interview med Birgit.

Læs mere

Guide: Sådan plejer & vedligeholder du dine lædermøbler

Da læder er et naturmateriale, skal det jævnligt behandles og fugtes, så det ikke tørrer ud, hvilket kan få læderet til at krakelere og derefter er der ingen vej tilbage. Læs hvordan du vedligeholder dit lædermøbel her.


Læs mere

Bæredygtig indretning: Vælg ompolstring frem for at købe nyt

Det lyder måske som et vanskeligt og dyrt projekt, men det kan faktisk være klogt, bæredygtigt og ofte billigere at ombetrække end at købe nyt. I dette blogindlæg undersøger vi nogle af fordelene ved at upcycle møbler, lige fra pris-besparelser til miljøpåvirkning.
Læs mere

Emaljekunstneren Inger Hanmann

Emaljeteknik handler om at brænde glas fast på metal eller sølv – og har været kendt siden oldtiden og i middelalderens Europa er der udført yderst raffinerede smykker af emalje. Men det er ikke denne type kleinkunst, som Hanmann havde interesse for. Læs hele blogindlægget her.
Læs mere

Inspiration til hjemmekontoret 2023

Efterhånden som flere og flere mennesker arbejder hjemmefra, er vigtigheden af et velindrettet og funktionelt hjemmekontor blevet mere og mere indlysende. Uanset om du arbejder hjemmefra på fuld tid eller kun lejlighedsvis, kan det at have en dedikeret arbejdsplads, der opfylder dine behov, have stor indflydelse på din produktivitet, kreativitet og generelle arbejdsglæde.
Læs mere

'The Partners Desk' af Mogens Koch

"Partners Desk er et vigtigt eksempel på et forenklet arbejdsbord, hvor alt overflødigt er skåret væk ⏤ hvilket netop var karakteristisk for min fars tilgang til formgivning" - Mogens S. Koch, søn af Mogens Koch   Det sjældne 'Partners Desk' af arkitekt Mogens Koch blev første gang vist på Københavns Snedkerlaugs Møbeludstilling i 1938 for snedkermester N. C. Jensen Kjær ⏤ samme år, hvor Koch modtog den prestigefyldte Eckersberg-medalje, som hædrer arbejde af høj kunstnerisk kvalitet....
Læs mere

Vibekes elegante julebord 2022

Vibeke, som til daglig arbejder i vores forretning i Bredgade, har i år dekoreret et julebord med stel, service og glas fra de gamle kendte værksteder, hvor kvalitet og formgivning var i højsædet.
Læs mere

10 suveræne spisesteder i København

Vidste du, at verdens bedste restaurant i 2022 ligger i København? København er den kulinariske højborg i Nordeuropa og kan byde på uforglemmelige og unikke oplevelser, hvis du finder de rette steder. Vi giver dig her vores 10 varmeste anbefalinger på københavnske restauranter, som vi synes kan noget helt særligt – kendte såvel som ukendte – hvor der er lagt vægt på atmosfære, bæredygtighed, indretning og kvalitet.

Læs mere

10 håndplukkede designhoteller i hjertet af København

Med nogle af verdens bedste restauranter, en enestående kulturscene og verdensberømt design er København helt bestemt et besøg værd! Hvis du planlægger et ophold i København, har vi herunder listet 10 håndplukkede boutique-hoteller, som du bør overveje. Vi har lagt særlig vægt på atmosfæren, indretningen og servicen, som vil bidrage til et komfortabelt og hyggeligt ophold i byen. 

Læs mere

Den spektakulære Syvskærmskrone

Syvskærmskronen, også kendt som Septima, blev udviklet i årene 1927-31 og blev første gang udstillet på Kunstindustrimuseet (i dag Designmuseum Danmark) i september 1928 i en prototypeversion. Her fik den adskillige flotte anmeldelser i pressen, trods PH endnu ikke så lampen som værende færdig. Læs hele historien her.
Læs mere

Besøg os under 3daysofdesign 2021

I forbindelse med 3daysofdesign er CASA SHOP, KLASSIK, MILLION og KLASSIK STUDIO gået sammen om at omdanne Casa Shops ikoniske forretning i indre København til en designudstilling, der understreger, at det er i mødet mellem nyt og vintage - og mellem forskellige stilarter - at man kan opnå en unik boligindretning.
Læs mere