Vibekes elegante julebord 2022

Skrevet af Niklas Søgaard den

“Jeg har forsøgt at skabe et klassisk julebord med fokus på de gamle danske værksteder fra det 20. århundrede”

 
Vibeke, som til daglig arbejder i vores forretning i Bredgade, har i år dekoreret et julebord med stel, service og glas fra de gamle kendte værksteder, hvor kvalitet og formgivning var i højsædet.


Vibeke har i de sidste 16 år arbejdet i KLASSIK med salg, rådgivning i forbindelse med møbelpolstring, indretninger og har en stor passion for de gamle designklassikere ⏤ møbler såvel som porcelæn.


"Jeg kan godt lide at forkæle mine gæster med et veldækket bord, som emmer af nostalgi, kvalitet og personlighed. Det sætter den rette stemning for en god middag"

 Vibeke har dekoreret sit julebord med det musselmalede kongelige porcelæn fra Den Kgl. Porcelainsfabrik, den gamle produktion af 'Kaktus'-bestikket i sterlingsølv af Gundorph Albertus (1887-1969) for Georg Jensen og mundblæste 'Berlinois'-glas, som blev fremstillet hos hhv. Holmegaard, Kastrup Glasværk og Fyens Glasværk fra slutningen af 1800-tallet og frem til 1940'erne, hvor det udgik.De udvalgte møbler til julebordet er tegnet af arkitekt Poul Kjærholm (1929-1980) og er hhv. det ikoniske PK54-spisebord med flintrullet, lys marmor med tilhørende Tulipan-stole, som blev formgivet i 1960. Syvskærmskronen over bordet er tegnet af Poul Henningsen for Louis Poulsen i slutningen af 1920'erne og er kendt som 'Septima'-lampen. Bordet er derudover dekoreret med en høj vase af Karl Hansen Reistrup (1863-1929) for Kähler samt en mindre vase med okseblodsglasur af Jais Nielsen (1885-1961) for Royal Copenhagen.Vi glæder os til at se jer i vores Flagship Store!
Bredgade 3, 1260 København K
Åbent 11-18 i hverdage & 10-16 på lørdage