10 suveræne spisesteder i København

Skrevet af Niklas Søgaard den

Vidste du, at verdens bedste restaurant 2022 ligger i København? København er den kulinariske højborg i Nordeuropa og kan byde på uforglemmelige og unikke oplevelser, hvis du finder de rette steder. Vi giver dig her vores 10 varmeste anbefalinger på københavnske spisesteder, som vi synes kan noget helt særligt ⏤ kendte såvel som ukendte ⏤ hvor der er lagt vægt på atmosfære, bæredygtighed, indretning og kvalitet.

 

 

 

 

___________________________

 

 

 

 

Restaurant Palægade

Photo: Restaurant Palægade

 

Få meter fra vores Flagship Store ligger Restaurant Palægade, som siden deres åbning i 2017 har været byens to-go-sted for højbelagt smørrebrød, som har fået ry for at være blandt det bedste, du kan få i København. Drømmen om den enkle, ærlige og uprætentiøse restaurant er det, som driver dem og den drøm mener vi, må være gået i opfyldelse. Restauranten omfavner smørrebrødstraditionerne, men byder også innovative og kreative idéer velkommen, som skaber en sand gourmetoplevelse. Interiøret er fransk-inspireret med ternet gulv og levende lys, men med et nordisk touch i form af klassiske møbler fra bl.a. arkitekt Finn Juhls hånd. I sommermånederne tilbyder restauranten også på spisning ude på rolige Palægade under store parasoller.  

 

Adresse: Palægade 8, 1261 København K

Hjemmeside: https://formelfamily.dk/palaegade

Instagram: https://www.instagram.com/rest_palaegade

 

 

 

___________________________

 

 

 

Noma

Restaurant Noma, CopenhagenPhoto: Noma

 

Behøver navnet yderligere introduktion? Restaurant Noma er en af de mest eftertragtede restauranter i verden og er kendt for at have skabt det nye nordiske køkken og har inspireret en hel generation af kokke verden over. Noma blev kåret som verdens bedste restaurant i 2010, 2011, 2012 og senest i 2021 og har nu ligget så længe i toppen på listen over verdens bedste restauranter, at den nu er rykket over i en ny kategori: Best of the best. Noma forstår sig på at madoplevelsen bakkes op af godt design, hvilket understreges med valget af Bjarke Ingels som arkitekt og Studio David Thulstrup som indretningsarkitekt.

 

Adresse: Refshalevej 96, 1432 København K

Hjemmeside: https://noma.dk

Instagram: https://www.instagram.com/nomacph

 

 

 

 

___________________________

 

 

 

Alchemist

Photo: Alchemist

 

Forvent det uforventelige bag skulptør Maria Rubinkes massive bronzedør til Restaurant Alchemist, hvor der venter 50-retters menu og en uforglemmelig holistisk spiseoplevelse udover det sædvanlige. Kort efter restaurantens åbning modtog Alchemist to stjerner i den nordiske Michelin-guide, og fik i 2022 en 18.-plads på listen over verdens 50 bedste restauranter. Kom med et åbent sind, vær klar til at udvide din forestilling om kulinarisk kunst og hav rigelig med tid, for oplevelsen varer 4-6 timer.

 

Adresse: Refshalevej 173C, 1432 København K

Hjemmeside: https://alchemist.dk

Instagram: https://www.instagram.com/restaurantalchemist

 

 

 

 

___________________________

 

 

 

Atelier September

Photo: @serendella

 

I et tidligere galleri i indre København ligger nu caféen Atelier September, som siden 2013 har budt gæster velkomne med kreative og enkle vegetariske retter. Skaberen og kokken bag caféen er Frederik Bille Brahe, som til hverdag står bag disken i det åbne køkken. Her serveres simple retter baseret på fine dining-principper. Lokalet er lyst og åbent og indrettet med langborde, der inviterer til samtaler i en uformel atmosfære og med mulighed for at følge med i Gothersgades trafik gennem caféens store vinduer. Atelier September er et oplagt sted for en let frokost i uformelle omgivelser.

 

 

Adresse: Gothersgade 30, 1123 København K

Hjemmeside: https://cafeatelierseptember.com/

Instagram: https://www.instagram.com/atelierseptember/

 

 

 

 

___________________________

 

 

 

 

Restaurant JATAK

Photo: JATAK

 

Den københavnske bydel Nørrebro blev i 2021 kåret som verdens fedeste bydel ⏤ og det er ikke uden grund. Nørrebro har blandt danskerne længe været kendt som et råt og udsat område, men er i dag en ultramoderne bydel med dens historiske vartegn og hippe mad- og spisesteder. Og på netop Nørrebro har den ganske nye restaurant, JATAK, valgt at lægge sig. Siden den åbnede dørene i 2022, er restauranten allerede blevet belønnet med en Michelin-stjerne og er rost til skyerne med deres retter, opbygget efter det rene nordiske køkken og med smage fra Vietnam og Kina. Den nordiske indretning afspejles af vægge beklædt i lyst træ, klassiske møbler og en dæmpet belysning, som skaber små rum i det ellers åbne lokale.

 

Adresse: Rantzausgade 39, 2200 København N

Hjemmeside: https://www.jatakcph.com

Instagram: https://www.instagram.com/jatakcph

 

 

 

 

___________________________

 

 

 

 

Geranium

Photo: Geranium

 

Med kåringen som verdens bedste restaurant i 2022 og indehaver af 3 Michelin-stjerner, skriver Geranium sig ind i dansk historie. Missionen er at frembringe måltider, der både udfordrer og beriger dine sanser. Restauranten serverer retter, der tager udgangspunkt i danske og skandinaviske råvarer og benytter sæsonens økologiske råvarer. Stedet er beliggende på 8. etage i Fælledparken, hvor der er frit udsyn til trækronerne og byens grønne kobbertage. Indretningen er lys og enkel med materialer som træ, marmor og tekstiler i dæmpede farver. Geranium kategoriseres i den absolutte verdensklasse og er på must-go-listen hos alverdens madentusiaster. Forbered dig på en ekstraordinær oplevelse hos Geranium.  

 

Adresse: Per Henrik Lings Allé 4, 8 sal, 2100 København Ø

Hjemmeside: https://www.geranium.dk

Instagram: https://www.instagram.com/restaurant_geranium

 

 

 

 

___________________________

 

 

 

 

 

Kødbyens Fiskebar

Photo: Kødbyens Fiskebar

 

Kødbyen har i de seneste år været igennem en bemærkelsesværdig forvandling fra at være et råt industrielt område forbeholdt slagtere og grossister til at være et hotspot for fantastiske restauranter, gode vinbarer og smukke gallerier. Om aftenen forvandles Kødbyen til et pulserende natteliv, hvor man kan finde en bar til enhver lejlighed. Men i Kødbyen ligger også Kødbyens Fiskebar, som byder på frisk fisk og skaldyr, velsmagende vine og lækre cocktails ⏤ tilberedt af et passioneret og dedikeret stab i rå og rustikke omgivelser. Lokale råvarer og bæredygtige producenter, som deler de samme holdninger og værdier, når det kommer til smag, kvalitet og bæredygtighed, er helt essentielt for fiskebaren. Siden restauranten åbnede i 2009, har den været stemplet med Bib Gourmand ⏤ ‘god mad til rimelige priser’ ⏤ i Michelinguiden.

 

Adresse: Flæsketorvet 100, 1711 København V

Hjemmeside: https://fiskebaren.dk

Instagram: https://www.instagram.com/fiskebaren

 

 

 

 

___________________________

 

 

 

 

Admiralgade 26

Photo: Admiralgade 26

 

I det historiske hus fra 1796 finder du den gemte restaurant Admiralgade 26, som ligger på adressen af samme navn. Når du træder ind, bliver du mødt af et lokale med højt til loftet, en indretning der behager det æstetiske øje og et velkomment smil fra tjenerne. Opskriften på den behagelige og afslappede atmosfære er de klassiske terrazzogulve, nordiske træmøbler og store planter. Menukortet består af lækre små retter med nøje udvalgte råvarer af høj kvalitet og er stilmæssigt en blanding af det nordiske, sydeuropæiske og sågar asiatiske køkken. Kommer du på en lørdag, er du måske heldig at opleve deres Choushoku ⏤ en japansk, sen morgenmad.

 

Adresse: Admiralgade 26, 1066 København K

Hjemmeside: https://www.admiralgade26.com

Instagram: https://www.instagram.com/admiralgade26

 

 

 

 

___________________________

 

 

 

 

Restaurant Maison

Photo: Restaurant Maison

 

Beliggende i det ikoniske ’Dronningegården’ af arkitekterne Kay Fisker, C.F. Møller og Svenn Eske Kristensen, serverer Maison raffinerede retter med omhyggeligt udvalgte råvarer, som er tilpasset sæsonen. Menukortet emmer af kvalitet og kærlighed til det franske køkken, hvor kvalitet kommer ved mad lavet fra bunden. Indretningen er præget af smukke, dybe farver med klassiske franske fletstole, der leder tankerne hen på Paris’ ældste og smukkeste bistroer. I sommerperioderne tilbyder restauranten også siddepladser på deres populære terrasse. Tag efterfølgende en aftentur i Kongens Have, som nærmest er restaurantens baghave.

 

Adresse: Dronningens Tværgade 43, 1302 København K

Hjemmeside: https://restaurantmaison.dk

Instagram: https://www.instagram.com/restaurantmaison

 

 

 

 

___________________________

 

 

 

 

Restaurant Barr

Photo: Snøhetta/Restaurant Barr

 

Barr er en uformel restaurant og bar, hvor du kan komme forbi med venner og familie til en øl og en snack, en let aftensmad eller en komplet tastingmenu med håndplukkede klassikere og favoritter. Restauranten ligger i hjertet af København og bestræber sig hele tiden på at udforske de traditionelle mad- og drikkevarer, der findes ved Nordsøen og Det Baltiske Hav. De har derudover en ølbar med et naturligt fokus på øl og akvavit. Sæt dig til rette i Finn Juhls skønne FJ108-stol i rolige og fredfyldte omgivelser, som er udrettet af arkitektfirmaet Snøhetta.

 

Adresse: Strandgade 93, 1401 København K

Hjemmeside: https://restaurantbarr.com

Instagram: https://www.instagram.com/barrcph

 

 

  

Vi anbefaler, at I sikrer jer at lave reservationer i god tid forud for jeres besøg.
Velbekomme og god fornøjelse!