Inspiration til hjemmekontoret 2024

Skrevet af Niklas Søgaard den

Efterhånden som flere og flere mennesker arbejder hjemmefra, er vigtigheden af et velindrettet og funktionelt hjemmekontor blevet mere og mere indlysende. Uanset om du arbejder hjemmefra på fuld tid eller kun lejlighedsvis, kan det at have en dedikeret arbejdsplads, der opfylder dine behov, have stor indflydelse på din produktivitet, kreativitet og generelle arbejdsglæde. I dette blogindlæg undersøger vi grundene til, hvorfor et godt hjemmekontor er så vigtigt, og vi giver dig tips til at skabe en arbejdsplads, der hjælper dig med at udføre dit bedste arbejde.


Et godt arbejdsmiljø er afgørende for en produktiv hverdag - om det er på arbejdspladsen eller hjemmekontoret. Derfor har vi spurgt stylist, Katrine Martensen-Larsen, om hvordan man indretter den gode hjemmearbejdsplads.

 

 

Hjemme arbejdsplads Klassik

To skulpturelle stole af Fabricius & Kastholm og arkitektbord af Poul Kjærholm med plade i Oregon pine.

 

"Det, der er vigtigt for, at løsningen bliver langtidsholdbar, er, at man etablerer en både funktionel og en æstetisk løsning. Som tommelfingerregel skal man indrette arbejdspladsen i det rum man bedst kan lide at være i. Vi har en tendens til at sætte os der hvor der er rarest at være og hvor lyset er bedst. Nogen kræver helt ro, mens andre ikke bryder sig om at være afskåret fra resten af familien. Så inden du går i gang med at købe kontormøbler, skal du først have fundet ud af, hvor i boligen din hjemmearbejdsplads skal indrettes" - Katrine Martensen-Larsen, stylist

 

  Hjemme arbejdsplads, kontor hjemmekontorThomas Schlosser Svendsens arbejdsbord på Christianshavn. 

 


Katrine fortsætter:  

"Hvis det er i spisestuen ved spisestuebordet, kræver det, at man hurtigt og let skal kan pakke sit 'kontor' ned – og så er det nok en løsning med en bærbar computer og måske et par lækre æsker til opbevaring af papirer, skriveredskaber og hvad man eller må have brug for. Virksomheden August Sandgren laver nogle super lækre håndlavede æsker i skind. Men du kan også finde billigere æsker hos for eksempel HAY, IKEA eller hos æskefabrikken ELVO".

 

 

  

HjemmekontorVintage stentøj af blandt andre Arne Bang.

 

"Har man brug for ro for, at kunne udføre sit arbejde hjemme, så er det måske det rum, der ellers er brugt som kombineret kontor og gæsteværelse, man skal kigge på. Mange mennesker har et sådan ekstra værelse – men fordi det skal rumme to helt forskellige funktioner, fungerer det hverken godt som kontor eller som gæsteværelse. Måske skal man stille sig selv spørgsmålet: ”Hvor tit har vi egentlig overnattende gæster, og kunne vi mon løse den udfordring på en anden måde?” Og så gå all-in på at få indrettet et skønt kontor, som man vil få glæde af dagligt", forklarer Katrine Martensen-Larsen.

 

 

Hjemmekontor

Hjemme hos Katrine har hun indrettet sig med en hjemmearbejdsplads i stuen. Det kræver plads at have skrivebordet fritstående, men det skaber også et mere inkluderende hjemmekontor i indretningen.

 

 

Katrine uddyber:
"Har du masser af plads vil jeg anbefale, at stille dit arbejdsbord lidt ude i rummet – så du sidder med ryggen til væggen og kan kigge ud i rummet, i stedet for ind i væggen. Det er også fordelagtigt at stille dit bord, så du får dagslys ind fra siden. Tænk over, at dit arbejdsbord skal være smukt fra alle sider, særligt hvis det skal stå midt i rummet. Hvis løsningen skal være æstetisk er det også vigtigt at du får styr på alle dine ledninger. En stor kurv ved siden af skrivebordet kan være en god hjælp – firmaet Lillerød har smukke kurve". 

 

 

Hjemmekontor, Klassik, arbejdsplads, kontorstol, EamesSkrivebord af Nanna Ditzel, kontorstol af Eames og vintage bordlampe af Poul Henningsen. 

 


"Og husk også, at hvis du har behov for mange A4-mapper så behøver de ikke være røde, gule, blå og grønne. Der er mange producenter, der laver lækre ringbind og dokumentmapper i genbrugspap. Eksempelvis Grønt kontor, Stefan Papir og Ordning & Reda. Sidst, men ikke mindst, er en smuk opslagstavle også både praktisk og dekorativ. Ferm Living, Lintex og Manufakture, laver de lækreste tavler" 
- tilføjer Katrine.

 

Skal du indrette dit eget hjemmekontor? Så lad os hjælpe dig med at finde de helt rette møbler. Kontakt os direkte her eller gå på opdagelse i vores skriveborde her.