DANISH RATTAN CRAFTS ⏤ Interview med Birgit Lyngbye

Dansk møbelkunst har vundet anerkendelse verden over for sin unikke tilgang, der er kendetegnet ved enkelhed, funktionalitet og overlegent håndværk. Fletmøbler er et område af dansk designhistorie, der for nylig har oplevet en stigende efterspørgsel. Birgit Lyngbye Pedersen, anerkendt forfatter og ekspert i dansk møbelkunst og designhistorie, har for nylig udgivet bogen 'Fletværk - Historien om de danske kurvemøbler 1830-2020', og i forbindelse med vores store udstilling i Bredgade med danske kurvemøbler har vi fået fornøjelsen af at kaste lys over de danske kurvemøblers historie med et interview med Birgit.

Læs mere

Emaljekunstneren Inger Hanmann

Emaljeteknik handler om at brænde glas fast på metal eller sølv – og har været kendt siden oldtiden og i middelalderens Europa er der udført yderst raffinerede smykker af emalje. Men det er ikke denne type kleinkunst, som Hanmann havde interesse for. Læs hele blogindlægget her.
Læs mere

'The Partners Desk' af Mogens Koch

"Partners Desk står som et vigtigt eksempel på et strømlinet skrivebord, hvor alt overflødigt er blevet omhyggeligt skåret væk ⏤ et kendetegn, der afspejler min fars formgivninger" - Mogens S. Koch, søn af Mogens Koch   Det sjældne 'Partners Desk' af arkitekt Mogens Koch blev første gang vist på Københavns Snedkerlaugs Møbeludstilling i 1938 for snedkermester N. C. Jensen Kjær ⏤ samme år, hvor Koch modtog den prestigefyldte Eckersberg-medalje, som hædrer arbejde af høj kunstnerisk kvalitet....
Læs mere

Den spektakulære Syvskærmskrone

Syvskærmskronen, også kendt som Septima, blev udviklet i årene 1927-31 og blev første gang udstillet på Kunstindustrimuseet (i dag Designmuseum Danmark) i september 1928 i en prototypeversion. Her fik den adskillige flotte anmeldelser i pressen, trods PH endnu ikke så lampen som værende færdig. Læs hele historien her.
Læs mere

Hvem er designeren bag Muslingestolen?

Den evigt populære Clam Chair er nok det mest mystiske møbel på det danske møbelmarked. Men i nogle måneder har der nu været en ny teori om dens oprindelse i omløb. Ifølge denne er Muslingestolen ikke designet af Philip Arctander, men af møbelpolstreren Arnold Madsen, og den blev produceret af Madsens firma Madsen & Schubell. Læs blogindlægget her.

Læs mere