DANISH RATTAN CRAFTS ⏤ Interview med Birgit Lyngbye

Dansk møbelkunst har vundet anerkendelse verden over for sin unikke tilgang, der er kendetegnet ved enkelhed, funktionalitet og overlegent håndværk. Fletmøbler er et område af dansk designhistorie, der for nylig har oplevet en stigende efterspørgsel. Birgit Lyngbye Pedersen, anerkendt forfatter og ekspert i dansk møbelkunst og designhistorie, har for nylig udgivet bogen 'Fletværk - Historien om de danske kurvemøbler 1830-2020', og i forbindelse med vores store udstilling i Bredgade med danske kurvemøbler har vi fået fornøjelsen af at kaste lys over de danske kurvemøblers historie med et interview med Birgit.

Læs mere

Den spektakulære Syvskærmskrone

Syvskærmskronen, også kendt som Septima, blev udviklet i årene 1927-31 og blev første gang udstillet på Kunstindustrimuseet (i dag Designmuseum Danmark) i september 1928 i en prototypeversion. Her fik den adskillige flotte anmeldelser i pressen, trods PH endnu ikke så lampen som værende færdig. Læs hele historien her.
Læs mere

Besøg os under 3daysofdesign 2021

I forbindelse med 3daysofdesign er CASA SHOP, KLASSIK, MILLION og KLASSIK STUDIO gået sammen om at omdanne Casa Shops ikoniske forretning i indre København til en designudstilling, der understreger, at det er i mødet mellem nyt og vintage - og mellem forskellige stilarter - at man kan opnå en unik boligindretning.
Læs mere

KLASSIK i Ark Journal V

Godt design behøver ikke at være kompliceret. Det er Poul Kjærholm og Jørgen Højs viste 'JH-106'-lænestole er godt eksempel på. Kjærholm var bare 25 år, da han i samarbejde med hans gode kammerat, Jørgen Høj, tegnede lænestolen til snedkermester Thorald Madsen. Læs mere her.
Læs mere