Indret med nyt og gammelt

Skrevet af Klassik Copenhagen den

Mange af vores kunder spørger os ofte om man kan blande nye og gamle møbler. Læs her hvorfor det nærmest er et ”must”, hvis du vil opnå en personlig og harmonisk indretning.

 

”At blande nye og gamle møbler er faktisk essentielt, hvis du ønsker at skabe en personlig indretning – et hjem med sjæl”, udtaler vores faste stylist, Katrine Martensen-Larsen og fortsætter:  

 

”Hvis alt er gammelt, kan dit hjem hurtigt blive lidt ”støvet” at se på, men omvendt, hvis alt er nyt, fra samme designer eller producent, kan dit hjem meget hurtigt komme til at ligne et showroom eller en udstilling i en tilfældig møbelforretning. Et hjem helt uden historie, og et hjem der på ingen måde afspejler hvem du er og hvad du står for. Og det er netop det, det handler om, hvis du gerne vil bo personligt".

 

Ifølge Katrine kan man ikke forvente, at man kan indrette sit hjem (med et godt resultat) ved et enkelt besøg i et enkelt møbelhus. En god indretning skabes over tid. Man køber eller arver lidt ad gangen. Man prøver sig frem og man tilpasser sin stil til den arkitektur man bor i og til de funktioner man har brug for.

 

Mixet af nye og gamle møbler giver dit hjem sjæl og karakter

 

"I min optik handler det ikke om at bo på den ene eller den anden måde. Det handler ikke om at følge en særlig tendens eller boligmode. Det handler ikke så meget om at bo pænt eller grimt – det handler derimod først og fremmest om at bo i et hjem man selv trives i. Og dernæst er det en ekstra bonus, hvis det ovenikøbet afspejler hvem man er og har sjæl".

 

Katrine fortsætter:

 

"Mikset af gamle møbler, der enten er købt som vintage, eller endnu bedre er arvet - for så kender du måske ovenikøbet møblets historie, hvor det har boet og hvem der har siddet i eller ved det - er et af de absolut bedste greb til at give dit hjem sjæl, karakter og personlighed. Jeg vil nok ikke anbefale, at man indretter sig med et helt spisestuemøblement i gammel stil – med skænk, bord og stole, i en helt moderne bolig, men en arvet snedkerudført lænestol kan være det helt rigtige modstykke til en moderne loungesofa".

 

En ompolstring kan give et gammelt møbel nyt liv

 

I KLASSIK oplever vi ofte en enorm glæde ved, at et møbel en kundes bedsteforældre måske engang har levet med, lever videre i familien. De gamle møbler er ovenikøbet også tit af endnu bedre kvalitet end nye, så står du med et gammelt møbel, men føler ikke at det passer ind i dine moderne rammer er der hjælp at hente. Det er ofte betrækket der gør møblet ”støvet” og gammeldags, og det kan der heldigvis gøres noget ved. Både stole, armstole, små sofaer og chaiselonger får helt nyt liv og et helt andet udtryk, hvis de ompolstres. 

 

Stoffer med ophævede striber, cirkler eller andre motiver i velour virker særlig godt, ligesåvel som der kan leges med knapper, møbelsnore og agramaner, eller ved at anvende komplementerende stoffer på henholdvis inderside og yderside af møblet. Det er kun fantasien der sætter grænser – og vi står klar til at hjælpe med gode råd og vejledning.

 

 

Tips til ompolstring af møbler:

 

  • Få en pris på ompolstringen inden arbejdet begyndes.
  • Lad os vurdere hvor meget stof du skal bruge. Du skal kende bredden på stoffet samt mønsterrapporten. I vores butik på Bredgade har vi også et stort udvalg af møbelstof og læder til ompolstring.
  • Vurder om du skal have møbelsnore, knapper eller agramaner på møblet. Spørg ind til hvilke muligheder der er.
  • Vælg et stof eller læder, du ikke bliver træt af for hurtigt og en polstring der kan tåle slitage (alt afhængig af hvor meget møblet bruges).
  • Lad os samtidig efterse dit møbels fjedre og indmad.

 

Læs mere om vores Ompolstring og Istandsættelses services og få et uforpligtende bud her