Ved du hvad din gamle møbelklassiker er værd?

Skrevet af Klassik Copenhagen den

Har du også oplevet at du sidder på nettet eller ser et antik-program i fjernsynet og pludselig spotter et møbel, en lampe eller et stykke keramik, som du kan genkende?


Måske endda et arvestykke, som du ikke har ville skille dig af med eller som din bedre halvdel er knap så begejstret for som du, hvorfor det er blevet opbevaret på loftet eller i kælderen?


Og hvis du ikke selv kan tyde signaturen under din stentøjsskål eller ikke kender designeren bag din gamle lænestol, men blot ved, at den kostede mange penge, dengang den blev købt i 1950’erne, så må det være tid til at finde ud af hvad det egentlig er, som du har stående!


Netop disse former for vurderinger har vi lavet i KLASSIK i knap 30 år for kunder i hele verden – og vi gør det stadig hver eneste dag. Vi kan skille fårene fra bukkene og kan give dig en konkret vurdering af dine ting, såfremt vi har de rette informationer.


Viser det sig at være et kostbart møbel eller genstand, så kan det være, at du hellere vil have det stående i stuen end at tage det retur på loftet. I så fald, så kan du altid forære det en ompolstring eller renovering og dermed skabe nyt liv til dit møbel.


Andre gange kan en høj prissætning være fristende, så du i stedet får råd til drømmemøblet eller drømmeferien.





Ida arvede sin mormors gamle lænestol

Vi føler os heldige, når vi er vidner til fantastiske historier, når vi vurderer folks genstande. Sidste år skrev Ida Johansen til os, da hun havde arvet en lænestol, hun ikke kendte designeren bag:

 

”Som barn tilbragte jeg stort set hver sommer i mine bedsteforældres sommerhus, hvor der stod en meget lav og blød lænestol. Den blev til ’Idas stol’, da det var mit fortrukne møbel som barn – måske fordi det var det eneste møbel, hvor jeg faktisk selv kunne kravle op, grundet det lave sæde.

Da min mormor døde sidste år, arvede jeg denne skønne stol, men jeg har aldrig kunne få den til at passe ind i mit hjem – ligegyldig hvor meget, jeg har prøvet. Jeg vidste, at mine bedsteforældre tidligere havde handlet i KLASSIK, så jeg prøvede at kontakte dem. Det viste sig at være en relativ sjælden stol af Børge Mogensen fra 1954, hvilket jeg blev meget overrasket over.

Og endnu mere overrasket blev jeg, da de sendte mig deres bud på den. Det var mange penge for mig, som gjorde det muligt for mig at købe min drømmestol af Wegner. Den passer perfekt ind i stuen, og jeg ved, at min mormor ville have syntes det samme.”


 


  

KLASSIK gør det nemt og sikkert at sælge de gamle, arkitekttegnede møbelklassikere

 

I dag findes der mange salgsplatforme, når det kommer til arkitekttegnede møbler, belysning, kunsthåndværk og kunst – med hver deres fordele og ulemper.

I KLASSIK udskiller vi os fra mange andre platforme ved at reagere hurtigt på din henvendelse og ved at kunne tilbyde dig en fair og retvisende markedspris for dine ting, såfremt vi er interesserede. Vores interesse og bud på dine møbler er ofte på baggrund af fak­torer såsom vores nuværende lagerbeholdning, omsætningshastighed, stand og vores kunders generelle interesse.

Sikkerheden i at købe og/eller sælge hos os ligger os nært, og vi gør meget ud af at behandle dine personlige oplysninger fortroligt med stor seriøsitet. Derfor anbefaler vi heller ikke, at du udstiller billeder fra dit hjem eller personlige informationer på offentlige platforme, som kriminelle kan gøre brug af, som vi eksempelvis kender det fra ejendomsmægler-branchen. Dette undgår du i KLASSIK.

 

Derudover slipper du for besværet ved auktionshuse, hvor du ikke kender din endelige salgspris – eller om dine varer overhovedet bliver solgt. I KLASSIK findes der heller ingen former for salær – hverken ved salg eller køb.

 

Så hvis du har du et møbel, som du ønsker at få vurderet med henblik på salg eller bytte, så kan du trygt benytte vores kontaktformular på denne side. Du er også altid velkommen til at sende en mail til vores indkøbsafdeling på bud@klassik.dk.

 

 

Vi sidder klar ved tasterne og glæder os til at høre fra dig!

Øverste foto: Sørensen Leather