Anine Bing udpeger 5 favoritter fra KLASSIK

Skrevet af Klassik Copenhagen den

Anine Bing, er født i Danmark og er af dansk og brasiliansk afstamning. Hun er opvokset blandt skandinaviske møbelklassikere, og er grundlægger af den selvbetitlede tøjlinje.
Møbelklassikere, som har fulgt hende gennem hele hendes karriere i bl.a. Sverige, England, Belgien, Tyskland og Sydafrika. I dag bor hun i Los Angeles sammen med sin mand og to børn. 

 

Derfor har vi spurgt den stilfulde Anine Bing om hendes foretrukne danske designklassikere.

Her er hendes top 5 favoritter fra vores unikke samling af originale vintage-møbler:

 

 

 

1. Vintage 'Den Spanske Stol' af Børge Mogensen

”De gamle, originale eksemplarer af Den Spanske Stol' er virkelig af høj kvalitet i træ og læder. Den er helt sikkert et midtpunkt i ethvert rum. Den fanger dit øje med det samme!", forklarer Anine Bing.

 

Vidste du, at designeren Børge Mogensen blev inspireret efter en familietur til Spanien i 1958? Den smukke stol indeholder ikke en eneste skrue, og de anvendte materialer er af høj kvalitet, hvilket gør den til et ikonisk stykke dansk design. Vores vintage stole er lavet mellem 1958-1980.

 

 

2. En tidlig 'Svane' af Arne Jacobsen

Swan Chair by Arne Jacobsen


"Denne patinerede Svane stol er så klassisk og tidløs og endnu et af de møbler, der giver et iboende retro-look. Det er et møbel, som jeg ved, at mine børn gerne vil have i deres hus en dag. Den er let, cool og elegant", fortæller Anine Bing.

 

Svanen blev designet af Arne Jacobsen i 1958 til Royal SAS Hotel i København. Projektet var et ægte "gestamtkunstwerk", hvor Jacobsen både tegnede den ikoniske bygning og hele interiøret helt ned til sølvtøjet og askebægrene. Det skulpturelle Æg og Grydestolen blev også designet til dette specifikke projekt. Vores Svane stole er enten i originalt læder eller ombetrukket med nyt læder af høj kvalitet efter eget valg.

 

 

 

3. Vintage 'Koglen' af Poul Henningsen

The Artichoke by Poul Henningsen

 

"Der er noget særligt ved de tidlige Kogler af Poul Henningsen. Den tilføjer en smuk tekstur til en spisestue. Den er så unik og samtidig tidløs... Jeg synes, at kobbertonerne er så elegante", siger hun.

 

Koglen blev designet i 1958 til Langelinie Pavillonen i København. Pendlen består af 72 blade, som skaber en perfekt lysfordeling og samtidig sikrer, at ingen bliver blændet af pæren uanset synsvinklen.

 

 

 

4. Patineret sofa af Børge Mogensen

Patinated sofa by Børge Mogensen

"For mig er det en sofa, som alle burde have i deres hjem... Den er super funktionel, og det patinerede læder giver dybde til min stue. Jeg elsker retro-vibe'en blandet med mine tidløse detaljer", udtaler Anine Bing.

 

Den ikoniske 3-personers sofa (model BM 2209) af Børge Mogensen blev designet i 1963 som en del af hans 2200 møbelserie. Mens mange andre danske designere forsøgte at forny designscenen, ønskede Mogensen at skabe holdbare og nyttige møbler, der kunne berige folks hverdag.

 

 

 

5. Vase i stentøj af Arne Bang

Arne Bang ceramics

"Friske blomster i mit hjem er et absolut must for mig. Jeg elsker at have hvide roser i mit hjem og på mit kontor. Arne Bangs elegante stentøj pynter på dem, og får ethvert arrangement til at føles mere fornemt", forklarer hun.

 

Smuk keramik af god kvalitet til en overkommelig pris er nøgleordene for den danske billedhugger Arne Bang. Han blev oprindeligt uddannet som kunstner, men er i dag kendt for sine meget skulpturelle keramiske værker.

 

KLASSIK Copenhagen har siden 1991 været en af verdens førende specialister i originale skandinaviske vintage møbler, belysning, keramik og kunst fra det 20. århundrede.

I mere end tre årtier har vi opnået en unik ekspertise inden for værker af skandinavisk design ⏤ og tilbyder et bredt udvalg af snedkermøbler af høj kvalitet fra de bedste danske designere som Finn Juhl, Hans J. Wegner, Poul Kjærholm, Arne Jacobsen og Kaare Klint 

At passe godt på klassikerne kræver stor viden, og vores erfarne møbelsnedkere baserer deres arbejde på stolte, håndværksmæssige traditioner for at imødekomme ethvert individuelt behov, uanset om det drejer sig om renovering eller polstring.