Walasse Ting

Walasse Ting var en kinesisk-amerikansk maler, digter og kunstbogsforfatter, født den 13. oktober 1929 i Shanghai, Kina.

Walasse Ting

Walasse Ting var en kinesisk-amerikansk maler, digter og kunstbogsforfatter, født den 13. oktober 1929 i Shanghai, Kina. Han forlod Kina som ung mand i 1946 og flyttede til Hongkong, inden han flyttede til Paris i 1952. I Paris kom Ting i kontakt med COBRA-gruppen gennem kunstnere som Asger Jorn, Karel Appel og Pierre Alechinsky, hvilket påvirkede hans kunstneriske stil.

I 1957 flyttede Ting til New York, hvor han blev inspireret af pop art og abstrakt ekspressionisme. I de første år arbejdede han med abstrakt kunst, men bevægede sig senere hen mod figurativ kunst, samtidig med at han viste elementer af sine kinesiske rødder. Ting var især kendt for sine farverige malerier af nøgne kvinder, dyr og fugle.

Ud over sin billedkunst var Ting også forfatter til en række bøger, herunder "1¢ Life", en portefølje med tryk af 28 forskellige kunstnere, der blev udgivet i 1964. Han skrev også flere bøger om kunst, herunder "Painting as Naked Poetry", som blev udgivet i 2000.

I sine senere år delte Ting sin tid mellem Amsterdam og New York. Han døde den 17. maj 2010 i en alder af 80 år i New York City. Hans kunst kan findes på flere museer, bl.a. Metropolitan Museum of Art og Guggenheim Museum i New York.