Kurt Østervig

Kurt Østervig

Kurt Østervig (1912-1986)

Man kan måske kalde Kurt Østervig en undervurderet designer, i betragtning af hans talentfulde arbejde og manglende anerkendelse. Sammenlignet med en stor håndfuld verdenskendte, danske møbelarkitekter, er Kurt Østervig aldrig blevet et navn af samme format, skønt han i dag får større og større opmærksomhed – ikke kun fra connoisseurs, men også fra almindelige mennesker, der støder på hans smukke designs.

Kurt Østervig var oprindeligt uddannet skibsbygger og arbejdede på Odense skibsværft. I 1930 blev han ansat hos E. Knudsens tegnestue, hvor han arbejdede som møbeldesigner frem til 1947. Han etablerede efterfølgende sin egen tegnestue, hvorfra de designklassikere, vi kender i dag, blev formgivet.

Østervig vandt adskillige designpriser igennem hans aktive karriere, og i årene 1953-1960 var han del af den anerkendte udstilling La Triennale i Milano. Desuden er hans møbeldesigns også udstillet på MoMA; Museum of Modern Art i New York.

Klassik Studio har længe bemærket hans interessante møbeldesigns og har håndplukket en række spændende og funktionelle møbler fra 1950’erne og 1960’erne. Vi mener, at hans arbejde som møbeldesigner fortsat har stort potentiale til at opnå højere popularitet og den anerkendelse han fortjener.