Erik Magnussen

Erik Magnussen (1940-2014) var en dansk designer og keramiker, der har ydet væsentlige bidrag til industrielt design.

Erik Magnussen

Erik Magnussen (1940-2014) var en dansk designer og keramiker, der har ydet væsentlige bidrag til industrielt design. Han blev født den 31. marts 1940 i København og blev uddannet fra Kunsthåndværkerskolen med en sølvmedalje i 1960.

Magnussen begyndte sin karriere hos Bing & Grøndahl, hvor han arbejdede i flere år og ydede væsentlige bidrag til udviklingen af fabrikkens bordservice. Han etablerede sin egen tegnestue i begyndelsen af 1960'erne og arbejdede derefter for en række virksomheder, bl.a. A/S Stelton og Georg Jensen.

Gennem hele sin karriere designede Magnussen en række brugsgenstande, herunder møbler for Fritz Hansen A/S, dørhåndtag for Franz Schneider Brakel GmbH, dekorativ kunst i tin for Royal Selangor, dekorativ kunst i rustfrit stål og plast for Stelton A/S, porcelænslamper for Licht & Form og møbler for Paustian A/S.

Magnussens produkter er blevet udstillet på museer over hele verden, og han har modtaget adskillige priser og hædersbevisninger i løbet af sin karriere. Han modtog Lunning-prisen i 1967 og møbelprisen i 1977. I 1983 blev han kåret som "Årets designer" af Dansk Designråd, og flere af hans produkter blev tildelt ID-prisen af Society for Industrial Design. Han modtog også Bindesbøll-medaljen i 1996 samt Ole Haslund-stipendiet, Hofjuvelér A. Michelsens jubilæumsstipendium og Knud V. Engelhardts mindetipendium.

Erik Magnussen døde den 23. maj 2014 i Klampenborg nord for København og efterlod sig en rig arv af designarbejde, der fortsat inspirerer både designere og entusiaster.