Tue Poulsen

Tue Poulsen

Tue Poulsen (1939-) er en dansk keramiker, billedkunstner og designer med en bred vifte af værker. Han er født på en ukendt dato i Hillerød i Danmark som søn af Jørgen Poulsen og Mette Friis og er barnebarn af Andreas Friis. Poulsen fik sin uddannelse på Kunsthåndværkerskolen i København fra 1959 til 1962.

Siden sin debut i 1963 har Poulsen afholdt adskillige separatudstillinger af sine værker. Hans portefølje omfatter en bred vifte af keramik, der spænder fra store, tunge stentøjsskulpturer til delikate, næsten gennemsigtige støbte porcelænsværker. Han inddrager ofte andre materialer, såsom jern, stål, træ og akryl, i sine værker. Ud over sin keramik har Poulsen også vist interesse for design og har skabt hele sæt samt vaser med unikke glasurer.

Poulsens værker er blevet udstillet både nationalt og internationalt. Han har deltaget i udstillinger i lande som Tyskland, Italien, Frankrig og USA. Hans værker findes også på flere museer og i offentlige samlinger, herunder Nationalmuseet for dekorativ kunst i København og Musée national de Céramique i Sèvres, Frankrig.

Poulsens brede vifte af værker har gjort ham til en af Danmarks mest kendte og respekterede keramiske kunstnere. Han har vundet adskillige priser for sit arbejde, herunder Statens Kunstfonds legat til livslang kunstner i 1993 og den prestigefyldte Thorvald Bindesbøll-medalje i 2002.