Steen Østergaard

Steen Østergaard er en anerkendt dansk møbelarkitekt og designer, der er kendt for sin dedikation til at kombinere æstetisk design med ergonomisk komfort.

Steen Østergaard

Steen Østergaard er en anerkendt dansk møbelarkitekt og designer, der er kendt for sin dedikation til at kombinere æstetisk design med ergonomisk komfort. Han blev født i Danmark i 1936 og begyndte sin uddannelse i møbelarkitektur i 1957 på Kunsthåndværkerskolen i København. Her udmærkede han sig i sine studier og dimitterede med højeste udmærkelse og grad fra skolen.

Gennem hele sin karriere har Østergaard vundet adskillige priser og anerkendelser for sine enestående møbeldesigns. Især har han modtaget førstepladsen i flere møbeldesignkonkurrencer, herunder 500 års jubilæet for dansk polstring. I 1966 blev han valgt som "designer" af "THE FURNITURE FURNITURE OF FUTURE", hvilket yderligere cementerede hans ry som visionær inden for møbeldesign.

Mellem 1962 og 1966 arbejdede Østergaard for den berømte møbeldesigner Finn Juhl, hvor han finpudsede sine færdigheder og udviklede sin unikke tilgang til møbeldesign. Han arbejdede også for Poul Cadovius med mærket CADO fra 1970-75, hvor han fik yderligere erfaring og udvidede sin portefølje. I 1966 startede han sit eget studie, som gav ham mulighed for at forfølge sin designfilosofi og skabe møbler, der problemfrit blander æstetik og ergonomi.

Gennem hele sin karriere har Østergaard været engageret i at designe møbler, der ikke kun er visuelt tiltalende, men også komfortable og funktionelle. Han mener, at det er vigtigt at tage hensyn til menneskekroppen, når han designer møbler, og sikrer, at brugerne kan sidde ergonomisk og komfortabelt i hans kreationer. Denne tilgang har gjort hans design populært blandt folk over hele verden.

I 1986 flyttede Østergaard med sin familie til England, hvor han fortsatte sit arbejde som møbeldesigner. Senere flyttede han til Flensborg i Tyskland og Sydfrankrig, hvor han fortsatte sin passion for design.