Per-Olof Scotte

Per-Olof Scotte var en svensk møbeldesigner og farvelærer, der var kendt for sine bidrag til den svenske designindustri i midten af det 20. århundrede.

Per-Olof Scotte

Per-Olof Scotte var en svensk møbeldesigner og farvelærer, der var kendt for sine bidrag til den svenske designindustri i midten af det 20. århundrede. Han blev født den 18. juni 1925 i Mariestad, Sverige, som søn af Lorentz Scotte og Bertha Karlsson.

Scotte begyndte sin uddannelse på NKI-skolen i 1941 og 1943. Han fortsatte med at studere hos professor Carl Malmsten fra 1947 til 1951 og på Farveskolen i 1957 og 1961. I 1950 blev han ansat hos Carl Malmsten AB i Stockholm, og i 1951 blev han ansat hos AB A. Klaesson Möbelaffär i Örebro. Han begyndte at arbejde som freelance møbeldesigner fra 1954.

I 1960'erne begyndte Scotte at arbejde som møbeldesigner for IKEA, en af Sveriges mest fremtrædende møbelvirksomheder. I løbet af sin tid hos IKEA var han med til at designe flere møbler, som blev populære verden over. Hans designs var kendt for deres rene, funktionelle linjer og deres brug af naturlige materialer.

Ud over sit arbejde som møbeldesigner var Scotte også farvelægger. Han var højt anset for sin brug af farver og sin evne til at skabe harmoniske og afbalancerede farveskemaer. Hans arbejde med farvelære og design bidrog i høj grad til udviklingen af svensk design i midten af det 20. århundrede.

Scottes arbejde havde stor indflydelse på den svenske designindustri, og han blev anerkendt som en af de førende designere i sin tid. Hans designs er stadig meget eftertragtede den dag i dag og anses for at være nogle af de mest ikoniske svenske møbler fra midten af det 20. århundrede.