Olaf Stæhr-Nielsen

Olaf Christian Stæhr-Nielsen var en dansk billedhugger født den 25. september 1896 på Frederiksberg.

Olaf Stæhr-Nielsen

Olaf Christian Stæhr-Nielsen var en dansk billedhugger født den 25. september 1896 på Frederiksberg. Han døde den 24. maj 1969 i København. Han var gift med Eva Stæhr-Nielsen.

Stæhr-Nielsen var elev i Einar Utzon-Frank's første klasse. Han udførte talrige dekorative værker til offentlige bygninger, biografer, udstillinger og erhvervsejendomme. Han samarbejdede med arkitekter som Kaj Gottlob, S.C. Larsen, Tyge Hvass, Fr. Larsen, Frits Schlegel og Aage Rafn på disse projekter.

Stæhr-Nielsens værker omfattede relieffer i metalplader og keramik, intarsia-vægge og relieffer i træ. Han skabte flere keramiske værker i samarbejde med Saxbo stentøjsfabrik i København, hvor hans kone arbejdede som designer.

Stæhr-Nielsens bidrag til skulpturområdet i Danmark var betydelige. Hans værker kan ses i forskellige offentlige rum, herunder offentlige bygninger, museer og gallerier.

Olaf Stæhr-Nielsen er begravet på Vestre Kirkegård, København. Hans arv lever videre, og hans værker fortsætter med at inspirere og påvirke generationer af kunstnere og billedhuggere i Danmark og andre steder i verden.