John Vedel-Rieper

John Vedel-Rieper var uddannet fra Skolen for Boligindretning i 1949. Efter seks års ansættelse hos Børge Mogensen etablerede han i 1960 egen tegnestue.

John Vedel-Rieper

Arkitekt John Vedel-Rieper blev født i 1929 og døde i 2004. Han var søn af Fritz Rieper og Ellen Amalie Skjoldager.

John Vedel-Rieper var uddannet fra Skolen for Boligindretning i 1949. Efter seks års ansættelse hos Børge Mogensen etablerede han i 1960 egen tegnestue. I 11 år var John Vedel-Rieper leder af møbellaboratoriet ved Kunstakademiets Arkitektskole, og han har beklædt en række andre tillidshverv, bl.a. som medlem af Dansk Designråd og af Mønsterankenævnet.

John Vedel-Rieper har gjort en betydelig indsats i det organisatoriske og koordinerende arbejde inden for designkunst både herhjemme og i udlandet. Han har bl.a. været leder af et Unesco-seminar om møbeldesign på Mauritius i 1990 og arrangeret udstillinger i det meste af Europa samt USA.

Fra 1977 til 1984 stod John Vedel-Rieper i spidsen for Det Danske Selskabs seminarer i Norden, og i peroden 1994-1997 var han koordinator for den selvejende institution Lærkestellet, og i samme periode ledede han seminarer på bl.a. Rødding Højskole.