Ask Emil Skovgaard

Ask-Emil Skovgaard er en dansk møbeldesigner og håndværker, der er kendt for sine organiske og naturinspirerede møbler.

Ask Emil Skovgaard

Ask-Emil Skovgaard er en dansk møbeldesigner og håndværker, der er kendt for sine organiske og naturinspirerede møbler. Han skaber også prototyper og originale skulpturer, der er præproducerede. Skovgaards værksted ligger bag det gamle grøntsagsmarked i København, i et kvarter, der er kendt for små industrier, kunstværksteder og værksteder.

Skovgaards møbeldesigns er kendt for deres flydende linjer, kurver og naturlige former. Han tror på, at han skal tage sig tid til at skabe smukke og funktionelle møbler, og han lader sig ikke presse af deadlines eller behovet for hurtig produktion. Ifølge Skovgaard tager gode ting god tid, og han kan lide at skabe møbler, der ser ud, som om de er skabt af naturen selv.

Træ er Skovgaards foretrukne materiale på grund af dets ufuldkommenheder, som han mener, at det konstant udfordrer ham. Han kan lide at arbejde med træets naturlige former og teksturer og skaber unikke stykker, der aldrig er helt ens.

Skovgaard har vundet flere konkurrencer for sine møbeldesigns. I 1999 delte han førsteprisen i "A Lamp Competition", som blev afholdt af Den Danske Designskole. Året efter vandt han førsteprisen i "En trone til dronningen" og "En skammel til kulturministeren", som også blev afholdt af Den Danske Designskole.

Skovgaards arbejde kan ses på gallerier og udstillinger i hele Danmark, og hans møbler er meget eftertragtede blandt samlere og designentusiaster. Han fortsætter med at skabe smukke og unikke stykker fra sit værksted i København.