KLASSIKs sortiment forklaret: De 3 kategorier

Skrevet af Klassik Copenhagen den

ORIGINAL · VINTAGE · LIVING

 

I KLASSIK er vi stolte af at kunne præsentere et kontinuerligt sortiment på over 5.000 varer. Det changerer fra Børge Mogensen sofaer, stole af Hans J. Wegner, Poul Kjærholm lænestole, lamper af Poul Henningsen til sofaborde af ukendte danske snedkermestre - og hele herligheden stammer fra guldalderen i dansk møbelkunst.

 

Med et varekatalog i en sådan størrelsesorden, har vi i KLASSIK valgt at inddele vores sortiment i 3 kategorier; Original, Vintage og Living. Dette er gjort for at anskueliggøre den sortimentsbredde vi kan præsentere, samt give dig som kunde eller interesseret, en bedre forståelse for de diversiteter der gør sig gældende. De to førstnævnte kategorier indeholder udelukkende brugte møbler, lamper, keramik og kunst, og den sidste er udgjort af nyproducerede varer, blandt andet relancerede møbeldesigns fra vores søsterfirma, KLASSIK STUDIO

 

Nedenfor følger en kort introduktion, samt forklaring af de 3 kategorier og et udpluk af de varer der danner rammen for dem.

 

_________________________________________

 

 

Originalen

 

Dette er en original og unik vare, som er særlig sjælden pga. sine materialer, sin patinering, sit stempel eller det meget begrænsede antal, varen findes i. Afbilledet i toppen af bloggen, er en Poul Kjærholm PK 31/1 lænestol fra 1950'erne i originalt, patineret læder fra den første producent; E. Kold Christensen.

 

Den originale vare er, med andre ord, ikke en umiddelbart gængs vare og vil typisk ikke være udbudt specielt ofte. Denne kategori er udgjort af originale, brugte møbler fra guldalderens udbredte hovedpersoner, som; Kaare Klint, Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Hans J. Wegner, Finn Juhl, Poul Kjærholm, Mogens Koch - udsøgt keramik, hovedsagligt af Axel Salto og Arne Bang - fantastisk kunst af blandt andre Robert Jacobsen, Jens Birkemose og Oluf Høst - afslutteligt sjældne lamper fra Poul Henningsen og Vilhelm Lauritzen. Udover fornævnte, vil man også finde varer fra mindre kendte designere og kunstnere, der udmærker sig på exceptionelt håndværk og/eller sjældenhed. Kategorien her udgør altså, som fornævnte indikerer, den absolutte top af og ubestridte elite indenfor de danske original møbler.

 

Nedenfor findes et udpluk af varer i denne kategori
 frits-henningsen-wingback-lænestol-easychair-sort-laeder

Frits Henningsen, 1935 - 'Wingback' stolen

 

kogle-artichoke-poul-henningsen-louis-poulsen-cobber-kobber

Poul Henningsen, 1958 - 'Koglen' 

 

axel-salto-ceramics-keramik-skål-bowl-royal-copenhagen
jh501-thechair-hans-wegner-den-runde-stol-teak-flet-johannes-hansen

Hans J. Wegner, 1949 - JH 501 'Den runde stol' 

 

_________________________________________

 

Vintage-varen

 

Dette er en second-hand vare, der fremstår som ny, er patineret af historien eller som du har mulighed for at tilpasse efter ønske. Afbilledet i toppen af bloggen, er en nybetrukket AJ 3316 "Ægget"-lænestol af Arne Jacobsen, som fremstår tilnærmelsesvist nyt.

 

Denne kategori udgør den klare hovedbestanddel af KLASSIKs varesortiment, og spænder væsentlig breddere end de to andre. I Danmark er vi beriget med en fantastisk historie og kultur omkring design, i særdeleshed møbeldesign - man vil måske endda sige at det er for netop denne, Danmark og danskerne, i udlandet er mest kendt. Den utrolige historik, udsøgte æstetik og gennemført høje arbejdsmorale, har medført at vi den dag i dag, umuligt kan se os omkring, uden at støde på det tydelige stempel perioden 1920 - 1980 nærmest brandmærkede Danmark og resten af verden med. Anerkendelsen i specielt 50'erne og 60'erne affødte en umådelig bred vifte af alskens danske møbeldesigns i en hyppigt voksende og alsidig møbelproduktion.

 

Viften ses i dag, i fuld udfoldet tilstand, i KLASSIKs sortiment. Vidden af denne hos os, kan eksemplificeres således; fra en hånddrejet teak-skål designet af Jens Harald Quistgaard, lavet hos Dansk Designs - til en nybetrukket og renoveret lænestol i lammeuld fra en ukendt dansk snedkermester - videre overi en BM 2213 sofa af Børge Mogensen og Fredericia Furniture fremstående i originalt sort læder. Det vi i KLASSIK gerne vil repræsentere, og dermed at kunne tilbyde vores kunder, er netop muligheden for at kunne udforske og tilmed erhverve sig designs fra alle nuancer af føromtalte vifte - lige fra sidebordet af den ukendte danske snedkermester til Frits Henningsens udødelige og ikoniske monument "Wingback chair" fra 1935.

 

Nedenfor findes et udpluk af varer i denne kategori
 PK20-laenestol-easychair-black-leather-laeder-poul-kjaerholm-fritz-hansen

Poul Kjærholm, 1968 - PK 20

 

bm1789-ff1789-tremmesofa-spokeback-sofa-beech-boerge-mogensen

Børge Mogensen, 1945 - BM 1789 'Tremmesofa'

 

AJ3107-syver-seven-chair-stol-cognac-leather-laeder-arne-jacobsen

Arne Jacobsen, 1955 - AJ 3107 'Syveren'

 

boelling-bakkebord-bartable-cherry-kirsebaer-hans-boelling

Hans Bølling, 1963 - Bølling bakkebordet

 

_________________________________________

 

Living-produktet

 

Dette er en nyproduceret vare som udover vores nye brand, KLASSIK STUDIO, komplimenterer vores sortiment af brugte, danske møbelklassikere. Afbilledet i toppen af bloggen, er Poul Volthers Kongestol fra 1952, som for nylig blev relanceret af KLASSIK STUDIO.

 

Denne sidste kategori, er i KLASSIK regi, et helt nyt tiltag - den udgøres nemlig udelukkende af nyproducerede varer. I begyndelsen af 2018 kunne vi præsentere KLASSIK STUDIO, som er et selvstændigt søsterfirma med et seperat showroom i KLASSIKs Flagship Store i Bredgade, København. Starten på dette eventyr, var et opkøb af en briks/daybed, som vi umiddelbart ikke kunne identificere på givende tidspunkt - gennem research fandt vi frem til et Poul M. Volther design fra 1958. Der blev lavet en aftale med Volther-familien, og i dag kan KLASSIK STUDIO stolt præsentere både PV Daybed og PV Kongestolen i nyproduktion. Derudover byder sortimentet også på genoptagede designs fra Kurt Østervig, Jørgen Høj, Ejner Larsen & Aksel Bender Madsen, Johannes Spalt samt Adam Hoff & Poul Østergaard. Alt dette er hos KLASSIK STUDIO, suppleret op med in-house designs af både møbler, keramik og lamper.

 

Slutteligt rundes kategorien LIVING af med forskellige elementer af både små og store størrelser; keramik, lamper, plakater, pejse, figurer, lysestager osv. osv. Hvoraf vores butik på Godthåbsvej fremviser det meste.

 

Nedenfor findes et udpluk af varer i denne kategori
Daybed-briks-eg-oak-kanvas-canvas-poul-volther-klassik-studio

Poul M. Volther, 1958 - PV Daybed

 

studio1-table-lamp-bordlampe-sort-black-messing-brass-klassik-studio

KLASSIK STUDIO, 2018 - Studio 1 bordlampe

 

milo-olive-oliven-keramik-ceramics-klassik-studio

KLASSIK STUDIO, 2018 - Milo vase, oliven

 

beauty-box-smykkeskrin-olieret-eg-oiled-oak-ejner-larsen-aksel-bender-madsen-klassik-studio

Ejner Larsen & Aksel Bender Madsen, 19 - Beauty box

 

 

_________________________________________