Har du styr på din hjemmearbejdsplads?

Skrevet af Klassik Copenhagen den

Aldrig har det været mere relevant at få skabt sig en funktionel hjemmearbejdsplads. Imens millioner af mennesker hen over Corona-krisen oplever, at det faktisk godt kan lade sig gøre at arbejde hjemmefra, og at der ikke mindst er kæmpe fordele for miljøet ved, at vi ikke behøver rejse så meget som vi gjorde før i tiden – ja, mon så ikke hjemmearbejdspladsen for alvor er kommet for at blive?


Vi har spurgt vores stylist, Katrine Martensen-Larsen, om hvordan man indretter den gode hjemmearbejdsplads?


 
"Det der er vigtigt for at løsningen bliver langtidsholdbar er, at man etablerer en både funktionel og en æstetisk løsning. Som tommelfingerregel skal man indrette arbejdspladsen i det rum man bedst kan lide at være i. Vi har en tendens til at sætte os der hvor der er rarest at være og hvor lyset er bedst. Nogen kræver helt ro, mens andre ikke bryder sig om at være afskåret fra resten af familien. Så inden du går igang med at købe kontormøbler, skal du først have fundet ud af, hvor i boligen din hjemmearbejdsplads skal indrettes".

 

 

Katrine fortsætter: 

 

"Hvis det er i spisestuen ved spisestuebordet, kræver det, at man hurtigt og let skal kan pakke sit” kontor” ned – og så er det nok en løsning med en bærbar PC og måske et par lækre æsker til opbevaring af papirer, skriveredskaber og hvad man eller må have brug for. Virksomheden August Sandgren laver nogle super lækre håndlavede æsker i skind. Men du kan også finde billigere æsker hos for eksempel HAY, IKEA eller hos æskefabrikken ELVO".

  

 

 


"Har man brug for ro for at kunne udføre sit arbejde hjemme, så er det måske det rum, der ellers er brugt som kombineret kontor og gæsteværelse, man skal kigge på. Mange mennesker har et sådan ekstra værelse – men fordi det skal rumme to helt forskellige funktioner, fungerer det hverken godt som kontor eller som gæsteværelse. Måske skal man stille sig selv spørgsmålet: ” Hvor tit har vi egentlig overnattende gæster, og kunne vi mon løse den udfordring på en anden måde?” Og så gå all-in på at få indrettet et skønt kontor, som man vil få glæde af dagligt".

 

 

 

 

 "Hjemme hos mig selv har jeg indrettet min hjemmearbejdsplads i stuen. Jeg vil gerne kunne gå til og fra arbejdet og stadig være en del af familielivet. Jeg synes det er hyggeligt, at de andre kan se fjernsyn, mens  jeg kan følge lidt med fra sidelinjen. Det kræver selvfølgelig noget plads, men det kan være enormt smukt at have en skrivebord, en flot kontorstol og en lækker bordlampe stående i stuen. Der dog ikke tale om hævesænkeborde og gamer-stole :-)"

 

  


"Har du masser af plads vil jeg anbefale at stille dit arbejdsbord lidt ude i rummet – så du sidder med ryggen til væggen og kan kigge ud i rummet, i stedet for ind i væggen. Det er også fordelagtigt at stille dit bord så du får dagslys ind fra siden. Tænk over, at dit arbejdsbord skal være smukt fra alle sider, særligt hvis det skal stå midt i rummet. Hvis løsningen skal være æstetisk er det også vigtigt at du får styr på alle dine ledninger. En stor kurv ved siden af skrivebordet kan være en god hjælp – firmaet Lillerød har smukke kurve". 

 

 

 

Katrine tilføjer til slut:

 

"Og husk også, at hvis du har behov for mange A4-mapper så behøver de ikke være røde, gule, blå og grønne. Der er mange producenter, der laver lækre ringbind og dokumentmapper i genbrugspap. Eksempelvis Grønt kontor, Stefan Papir og Ordning & Reda. Sidst, men ikke mindst, er en smuk opslagstavle også både praktisk og dekorativ. Ferm Living, Lintex og Manufakture, laver de lækreste tavler".

 


I vores shop kan du altid finde eksempler på smukke og unikke skriveborde.

 

Foto @ Kira Brandt