Quick AccessTekstiler

KLASSIK får bl.a. sine tekstiler fra danske Kvadrat, som er eksperter i farvekombinationer, materialer og ikke mindst holdbarhed. Kvadrat har siden sin start i 1960'erne arbejdet sammen med kendte ansigter, såsom Nanna Ditzel, Erik Ole Jørgensen og Olafur Eliasson. Deres produkter er blevet bestilt til en række kendte bygninger, såsom Museum of Modern Art, Walt Disney Concert Hall, Rigsdagen i Berlin, Guggenheim Museum Bilbao, Operaen i København, Yves Saint Laurent i Paris og Operahuset i Oslo.
 HALLINGDAL 65
Kvadrats første tekstil "Hallingdal" er blevet arketypen for nutidens uld-tekstiler. Det meget slidstærke stof blev oprindeligt designet i 1965 af Nanna Ditzel og er i dag tilgængeligt i en version med en mere opdateret farveskala: Hallingdal 65.

Sammensætning: 70% uld & 30% viskose
Se og læs mere om Hallingdal 65 her.STEELCUT
2
Sleetcut 2 er et slidstærkt tekstil til polstring, designet af Frans Dijkmeijer og farvet af Giulio Ridolfo.
Stoffet har en innovativ vævning, hvilket skaber en tredimensional overflade, der kan ligne små pyramider. Dette giver Steelcut 2 en enkel og præcis ekspression, trods den komplette vævningsmetode.

Sammensætning: 90% børstet, ny uld & 10% nylon
Se og læs mere om Steelcut 2 her. CANVAS 2
Canvas er et raffineret uldent møbelstoft, som kommer i forførende, men stadig diskrete farvevarianter inspireret af kvinders mode. Det er udformet af den anerkendte designer Giulio Ridolfo, og det har et levende og spændende look: på afstand har det et roligt udtryk i kraft af det ensfarvede udseende, men når du kommer tættere på, så afsløres changerende farvenuancer, delikate kontraster og en elegant struktur.

Sammensætning: 90% børstet, ny uld & 10% nylon
Se og læs mere om Canvas 2 her. 
FIORD
Fiord er et alsidigt uldbetrukket tekstil med et tredimensionelt udseende. Tekstilet blev oprindelig designet af den norske designer Tone Barnung, og kommer i forfriskende farver skabt i samarbejde med Louise Sigvardt. 
Konstruktionen af Fiord kombinerer et blandet garn med et flerfarvet garn, der skaber perle-lignende prikker, som krydser tekstilens overflade. Det sofistikerede udtryk afspejler en vigtig inspirationskilde bag designet: Måneskin der skinner som perler på vandet i den norske fjord.

Sammensætning: 92% ny uld & 8% nylon
Se og læs mere om Fiord her. 

 CLARA 2
Clara 2 er en farveopdatering af dessinet Clara – et uldstof designet af Anne Birgitte Hansen. Det er friskt og raffineret og kommer i 24 matchende farvevarianter, hvoraf tolv af dem er nye. Clara er tilgængelig i tolv sæt omvendte farvevarianter: En version er ensfarvet og vævet sammen med melange syning, mens den anden version er med ensfarvet syning på en melange baggrund. De melange garner giver dybde til stoffets udseende og skaber en levende effekt med de ensfarvede garner. Stoffet ændrer udseende afhængig af, hvor man ser det fra, og det giver en stærk følelse af volumen og fylde.


Sammensætning: 92% børstet uld & 8% nylon
Se og læs mere om Clara 2 her. TONUS 4
Historien bag Tonus starter i slutningen af 1960'erne, da møbelproducenten Kevi introducerede kontorstolen af Jørgen Rasmussen. Stolen var i en skulpturel form, som gjorde opholstring både komplekst og dyrt. Søgningen efter et strækbart stof begyndte, og dette førte til udviklingen af Tonus.

Sammensætning: 90% ny uld & 10% nylon
Se og læs mere om Tonus 4 her. 

 


 

REMIX 2
Remix 2 er et af Kvadrats mest populære møbelstoffer. Her får du et utroligt slidstærkt møbelstof bestående af  børstet uld og nylon i den fornuftige ende af prisskalaen. Der er hele 49 farver at vælge i mellem, så mon ikke du kan finde en interessant farve til netop din opgave?

Sammensætning: 90% børstet, ny uld & 10% nylon
Se og læs mere om Remix 2 her. KLASSIK har flere typer tekstiler, som alle kan ses i vores tre butikker. Find os
her.
Find også tekstiler fra Dedar og Christopher Farr.