Quick Access

Poul Kjærholm

Poul Kjærholm 1929-1980


Poul Kjærholm - cool og tidløst dansk design.

Poul Kjærholms designermøbler virker stadig umåde moderne i dag. Der er ikke gået på kompromis med hverken materiale eller form.

Poul Kjærholm blev uddannet snedker i Hjørring i 1949. Derefter tog han afgang fra Kunsthåndværkerskolens Møbelskole i 1952 og blev herefter lærer samme sted 1952-1956. Han var ansat et års tid hos Fritz Hansen og blev så lærer på Kunstakademiet, siden lektor i 1959 og senere efterfulgte han både Kaare Klint og Ole Wanscher som professor i 1976. Han var medlem af akademirådet i perioden 1962-1971.


PK 22, PK 80 og PK 31 er bare nogle af klassikerne fra Poul Kjærholm


Minimalisme og smukke tidløse linjer, der nærmest svæver, betyder, at hans møbler stadig i dag ser ud, som om de er designet i går. Poul Kjærholm designede for eksempel PK 24 i 1965 og den ser stadig moderne og futuristisk ud i "minority report" fra 2002. Han var kompromisløs i sit arbejde med materiale og form, og derfor er hans designermøbler i dag stadig top moderne og ikke overgået i "cool faktor".

Poul Kjærholm formede nogle af dansk møbelkunsts landemærker som PK 22 og PK 61 og det er ikke kun herhjemme, han er anerkendt som en enestående møbelarkitekt. hans møbeldesign er en del af den permanente udstilling på Museum Of Modern Art i New York City, V&A Museum i London og mange andre steder i verden.

Poul Kjærholm havde indtil sin død i 1980, et tæt samarbejde med E. Kold Christensen, som var producenten bag Kjærholms møbler. I 1982 overtog Fritz Hansen A/S produktionen.

Køb moderne møbelkunst og dansk design hos Klassik.dk

Prøv at klikke dig videre, hvor du både kan søge blandt de bedste møbeltyper og arkitekter og se, om vi har det møbel af Poul Kjærholm, du drømmer om. hvis det ikke er her, så får vi jævnligt nye møbler, så du kan med held klikke dig her forbi igen.

Du kan også kigge forbi vores udstillingslokaler i Bredgade 3 i København eller ringe på telefon 33 33 90 60, hvis du har nogle spørgsmål angående Poul Kjærholm. Du er naturligvis også velkommen til at sende os en mail på klassik@klassik.dk

.

Side:
  1. 1
  2. 2
Sorter stigende
pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
Sorter stigende
pr. side