Quick Access

Poul Henningsen

Poul Henningsen (1894-1967)


PH Poul Henningsen - lysmager, skribent, designer og samfundsrevser. PH var en mand med mange talenter, men hans talent for lys står stadig strålende klart.

Søn af den danske forfatter Agnes Henningsen.
Læste til arkitekt på Teknisk Skole i Købsenhavn (1911-1914) og på Polyteknisk Læreanstalt (1914-1917). PH opførte enkelte villaer, beboelsesejendomme og industribygninger, men arbejdede mest med industriel formgivning, især udformning af lamper.

PH havde egen tegnestue sammen med Kay Fisker (1920-1924). Lyseksperimenter med Louis Poulsen  Co førte til udviklingen af et helt belysningsprogrogram, deriblandt konstruktionen af de blændfrie PH-lamper, der fik guldmedalje på verdensudstillingen i 1925.

PH lampens princip blev senere varieret og modificeret i bl.a. PH 5 lampen (1956) og Koglen (1958).

Inspiration fra Bauhaus-skolens brug af stål i møbelkonstruktion førte til fremstilling af PH flyglet i stål, glas og læder (1931).

Poul Henningsen var endvidere arkitekt for Tivoli under krigen, hvor han gennem sit arbejde med mørklægningslampen, hvis lys ikke kunne ses fra luften, udviklede den lyskultur, der stadig er et særkende for stedet.

Andre kendte ikoner af Poul Henningsen: Kontrastlampen (1958-62) Tallerkenlampen (1958) Kuglen (1957)

Køb PH Poul Henningsen lamper hos Klassik

Klassik er landets mest veletablerede forhandler af original dansk møbeldesign. Hos os finder du arkitekttegnede møbler og lamper af blandt andet Poul Henningsen, Le Klint og Verner Panton.

Du kan klikke dig videre og gå på opdagelse i smukke lamper, møbler, keramik og kunst eller søge på din favoritdesigner. Vi forsøger altid at have PH Poul Henningsen lamper på lager, men de er populære og bliver ofte solgt hurtigt.

Hvis du ikke finder, hvad du søger, så klik dig tilbage til Klassik.dk. Vi får jævnligt nye ting ind, så kom ind og oplev Poul Henningsen lamper helt tæt på. Besøg os i vores store udstillingslokaler ved Kongens Nytorv eller ring til os på telefon 33 33 90 60, hvis du har spørgsmål om Poul Henningsen eller dansk møbeldesign. Du er naturligvis også velkommen til at sende os en mail på klassik@klassik.dk.

.

Sorter stigende
pr. side

Sorter stigende
pr. side