Quick Access

Kaare Klint

Kaare Klint - (1888-1954)


Kaare Klint har inspireret mange unge håbefulde elever gennem sin undervisning og i dag inspirerer hans stilfulde værker endnu.

Kaare Klint er møbler designet til mennesket

Kaare Klint nåede i sine mange år som arkitekt og senere professor på kunstakademiets møbelskole, at præge et helt kuld af vores største møbelarkitekter, som Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Ole Wanscher og flere andre. Kaare Klint er bl.a. kendt for Safaristolen og Fåborgstolen.

Den mest fremherskende tanke i Kaare Klints designs og undervisning, og som hans studerendes møbler også bærer præg af, var at møblets funktion var førsteprioriteten. Møblet skulle skabes efter mennesket. Formålet var altså at skabe tidløse brugsting, hvor form og funktion gik op i en højere enhed.

Det ses ikke mere tydeligt end i hans møbler, der er båret af rene stramme linjer, der stadig i dag står smukt i moderne hjem.

Køb og salg af brugte arkitekttegnede møbler

Klassik.dk er Danmarks førende forhandler af originale møbelklassikere, og vi sælger naturligvis også møbler af Kaare Klint, der på mange måder knæsatte nogle af de vigtigste ideer bag hele bølgen af dansk design.

De forskellige møbler kan du finde via vores venstre margen, hvis du klikker på designer, men du kan også ringe herind, hvis du har en særlig forespørgsel omkring dansk design. Vi har også tit Kaare Klint møbler hos vores store udstillingslokaler i Bredgade 3, København.

Der er du altid velkommen til at kigge forbi og se klassiske møbelarkitekters originale møbler i deres rette element. Vi tilbyder køb og salg af arkitekttegnede møbler. Du er naturligvis også velkommen til at sende os en mail, hvis du har en forespørgsel.

.

Sorter stigende
pr. side

Sorter stigende
pr. side