Quick Access

Hans J. Wegner

Hans J. Wegner 1914-2007


Klassiske møbler af Wegner

Wegner er helt fortjent en af Danmarks store designere. Tidløst, enkelt og smukt er nøgleordene, når man ser på hans møbler, og selvom han er mest kendt for sine stole, så har han også lavet andre smukke designermøbler, der er værd at kigge nærmere på.

Fra helt ung eksperimenterede Wegner på snedkerværkstedet - og kom derefter i lære og blev uddannet som møbelsnedker i 1931. Så videre til kunsthåndværkerskolens Møbelskole.
Wegners møbler er kendt fra mange steder. Blandt de særlige opgaver, som han fik overdraget, kan nævnes, at han tidligt i karrieren tegnede møblerne til Århus Rådhus.

I 1940 træffer Wegner snedkermesteren Johannes Hansen og deres samarbejde begynder. Fra 1941 og frem til den årlige udstilling lukker i 1966, præsenterer de deres møbler på Snedkerlaugets udstilling. Wegner samarbejder også med sin ven fra skolen Børge Mogensen. I krigsårene laver de, på bestilling fra FDB, gode og billige møbler til de små lejligheder i byen.

Blandt de mest kendte af Wegners stole kan nævnes: Påfuglestol, Bamsestolen, Wingchair, Y-stolen og the Chair.


Se mere under Wegner i vores design sektion, hvor du finder smukke borde, lænestole, gyngestole, sofaer og skabe af Hans J. Wegner.

Hans J Wegner møbler i strålende kvalitet
Klassik.dk kan ikke garantere, at vi har lige netop de møbelklassikere, som du er på udkig efter, men vi kan garantere, at vi jævnligt får nye designermøbler ind af døren til klargørelse i vores eget værksted.

Hvis du leder efter Hans J. Wegners møbelklassikere, som vi tilfældigvis ikke har på lager lige nu, så kontakt os på telefon 33 33 90 60, og så finder vi ud af en løsning, eller mail klassik@klassik.dk.

 

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sorter stigende
pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sorter stigende
pr. side