Quick Access

Frits Henningsen

 

Frits Henningsen (1889-1965)

____________________________________________________________________________________

Frits Henningsen blev færdig som møbelsnedker i 1911. Han stod i lære hos den dygtige mester I.P. Mørck. Han fulgte Kaare Klints undervisning på Teknisk Skole og han var elev på den tidlige kunsthåndværkerskole.

Han tog som det var skik og brug `på valsen´ og arbejdede i Tyskland, Frankrig og England før han i 1915 etablerede sig som selvstændig og fik forretning på Nikolai Plads i København. Han blev medlem af Københavns Snedkerlaug og deltog i de berømte Laugsudstillinger frem til 1937.

Snedkermester Frits Henningsen var en møbelsnedker med en fremragende kvalitetssans og en meget spudlende og markant personlighed. Han var i sin samtid højt respekteret af både kunder og kolleger. Han formgav, i modsætning til andre snedkermestre, selv sine møbler og var her på linie med Kaare Klint og Ole Wanscher, som også tog udgangspunkt i tidligere stilepoker. Indflydelsen fra den franske empirestil, rokokoen og det 17. århundredes engelske møbler er tydelig i mange af hans møbler. Dog er hovedværkerne de mere originale, frie og moderne designs.

Snedkermester Frits Henningsen er i dag ikke alment kendt, som mange af de andre formgivere fra samme periode. I de seneste år har der dog været en stigende interesse for hans møbler. Den store Øreklapstol betragtes i dag som hans mester værk og mest personlige og vigtige bidrag til Dansk Møbelkunst.

Sorter stigende
pr. side

Sorter stigende
pr. side