Quick Access

Børge Mogensen

Børge Mogensen 1914-1972


En af Danmarks bedst kendte designere har sine møbler til salg her

Børge Mogensen blev uddannet møbelsnedker i 1934 og derfra, som de fleste andre møbeldesignere videre til kunsthåndværkerskolen hvor han blev uddannet møbelarkitekt i 1938 og videre til kunstakademiet, hvor bl.a. Kaare Klint underviste.

Blandt hans mest kendte møbler står hans Tremmesofa, Den Spanske stol og Øreklapstolen men han har også designet spiseborde og sofaborde i sin designperiode.

Fra 1942 – 1950 var han leder på FDB´s møbeltegnestue, som havde til formål, at skabe gode og funktionelle møbler til en rimelig pris. Hos FDB er bl.a. Folkestolen produceret.

Børge Mogensen nåede at skabe mange møbelklassikere gennem sit samarbejde med forskellige producenter, som bl.a. Fredericia Furniture, Fritz Hansen og Søborg Møbelfabrik, og det lykkedes ham at opfylde sin vision om at skabe enkle kvalitetsmøbler med en tidløs æstetik.

Køb en stol eller andre møbelklassikere af Børge Mogensen

Kvalitet går aldrig af mode, og det er Børge Mogensen møbler et glimrende bevis på. Robuste, men samtidig elegante møbler var hans varemærke, og du kan klikke her, hvis du vil se vores aktuelle udvalg af den store designers møbler.

Klassik foretager køb og salg af arkitekttegnede møbler, og vi forsøger altid at have et stort udvalg af brugte Børge Mogensen møbler hjemme. De er dog populære, så hvis du ikke finder den model, du søger, da vend tilbage til Klassik.dk. du kan også ringe til os på telefon 33 33 90 60 eller sende os en mail på klassik@klassik.dk, hvis du har spørgsmål om Børge Mogensen.

Endelig er du naturligvis også velkommen til at kigge forbi vores store udstillingslokaler i Bredgade 3 i København og se Børge Mogensen møbler på stedet.

.

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sorter stigende
pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sorter stigende
pr. side