Quick Access

Axel Salto

Klassik.dk har et flot udvalg af populær keramik og billedkunst skabt af Axel Salto

Han regnes for en af de allerstørste personligheder inden for godt dansk design, og særligt hans keramik går som varmt brød.

Udover at hans keramik er fremragende, er Axel Salto også både en habil maler, grafiker og forfatter. Og det er ikke den traditionelle, klassiske stil man forbinder med hverken Axel Salto eller den keramik, han designer.

En vidt favnende designer
Som ung maler forbandt man Axel Salto med fest og farver og masser af dristig og ungdommelig kunst. Men i forbindelse med Verdensudstillingen i Paris i 1925 hvor han udstillede keramik, som han havde skabt for Bing og Grøndahl, forelskede han sig for alvor i netop den kunstart.

Hans værker blev en kæmpe succes, og gennem de næste 20 år eksperimenterede Axel Salto sig frem til skabelsen af mange tusinde stykker keramik.

Keramiker sprænger vasens form
Når han skabte sin unikke keramik var Axel Salto inspireret af naturens kræfter og energier. F.eks. var han interesseret i planternes vækst og forsøgte at fange selve vækstens bevægelse i sine vasers form. Axel Salto pyntede sine vaser med en vildskab, der endte med at opløse den originale vaseform.

Find din Axel Salto vase hos Klassik.dk
Klassik.dk blev grundlagt i 1991, som den første danske specialforretning for brugt kunsthåndværk, dansk design og møbelklassikere. Og den er stadig landets førende på sit felt. Vi sætter en ære i at restaurere de originale kunstværker med stor omhu og kærlighed.

Du kan komme og oplev vores smukke restaurations arbejde og fornemme kvaliteten på de værker, vi præsenterer og sælger. Besøg vores showrooms i Aalborg eller København, eller bestil online og få sendt dit nye smukke kunstværk direkte til døren. Kontakt os på telefon 33 33 90 60 eller via mail, hvis du har spørgsmål eller særlige ønsker.

Sorter stigende
pr. side

Sorter stigende
pr. side