Quick Access

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen 1902-1971


Klassiske møbler af Arne Jacobsen

Arne Jacobsen blev uddannet på Kunstakademiet i København i 1927. Arne Jacobsen var ikke alene kendt for sine møbler, men i høj grad også for sit arbejde med bygninger - feks. Bellavista i Klampenborg (1934), Bellevue Teater (1935-36), Aarhus Rådhus (1942), Søllerød Rådhus (1942), Søholm Rækkehuse i Klampenborg (1954), Rødovre Rådhus (1957), Glostrup Rådhus (1958), SAS Royal Hotel i København (1960), Toms Chocolade Fabrik i Ballerup (1961), Danmarks National Bank (1965) og andre.

 Arne Jacobsen har desuden designet tekstiler, tapeter, sølvtøj mm.

Blandt hans mest kendte møbler kan nævnes:
Ægget, Syveren, Myren og Svanen er blevet ikoner inden for dansk møbeldesign.

Et af de nyskabende elementer i de møbler, som Jacobsen tegnede, var de organiske linjer og skulpturelle elementer, der alle er stærkt til stede i møbler som Ægget og Svanen; ikke en ret linje bryder de bløde kurver, og denne bevægelse væk fra geometriske og de rette linjer er en af grundstenene i hans møbler. Samtidig er det et af de designmæssige valg, der virkelig gav genklang internationalt set.

Arne Jacobsen har - efter ide fra Wegners OX-chair - selv tegnet en stol af samme type: Oksen. Han har desuden designet bestik (Georg Jensen) og lamper (Louis Poulsen).
Jacobsens opgaver var i nogle sammenhænge fuldkomne, som f.eks. SAS hotellet, hvor både de berømte møbler, tekstiler, bestik og lamper - går op i en højere enhed.

Hovedparten af Arne Jacobsens møbler bliver fremstillet af møbelfabrikken Fritz Hansen A/S.

Klassik.dk sælger originale møbler af designere som Jacobsen og Wegner

Vi sælger de originale møbler af de store møbelarkitekter som Arne Jacobsen. Det betyder, at det enkelte møbel snildt kan være over 50 år gammelt, men både Arne Jacobsen og hans samtidige kolleger fuldendte ikke bare form og funktion i deres møbler; de blev også produceret i uhørt høj kvalitet, så de brugte møbler i dag kun fremstår endnu smukkere.

Hvis ikke du finder de arkitekttegnede møbler af Arne Jacobsen eller andre designere, som du leder efter, så klik dig forbi her en anden gang eller ring til os med din forespørgsel på telefon 33 33 90 60. Du er naturligvis også velkommen til at sende os en mail på klassik@klassik.dk eller komme ind hos os, hvor mange klassiske møbler kan opleves. 


Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Sorter stigende
pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Sorter stigende
pr. side